Mercedes-Benz

Citan Furgon

Gradski heroj. Sigurnost na koju možete računati.

Sa modelima Citan Furgon i Citan Mixto nudimo Vam 2 gradska dostavna vozila kompaktnih dimenzija i sa velikim tovarnim prostorom koja savršeno odgovaraju raznim izazovima grada.

U pogledu ekonomičnosti, Citan je dobitak u svakom smislu: njegovi efikasni motori sa BlueEFFICIENCY tehnologijom1 i potrošnjom počev od 4,3 l/100 km2, visok stepen dostupnosti sa dugim intervalima održavanja3, kao i atraktivni uslovi i usluge4 čuvaju Vaš budžet. A kako biste bezbjedno stigli na cilj, Citan smo opremili sistemom ADAPTIVE ESP® sa dragocjenim dodatnim funkcijama, kao i uvek efikasnim kočnicama.

Zahvaljujući udobnim sjedištima, jednostavnom rukovanju i fino podešenom oslanjanju sa nezavisnim vješanjem točkova, Citan je veoma komforan, agilan i okretan u gradskoj vožnji – po želji opremljen mjenjačem sa dvostrukom spojnicom 6G-DCT5. Prilikom utovara i istovara bićete oduševljeni mogućnošću fleksibilnog korišćenja velikog tovarnog prostora zahvaljujući velikim vratima i niskim utovarnim ivicama.

Varijante karoserije

Spreman za svaki izazov.

Citan možda neće preuzeti na sebe Vaš posao, ali ga može olakšati, bez obzira na djelatnost koju obavljate. Zahvaljujući svjestranosti i prilagodljivosti, novi Mercedes-Benz Citan daje odgovore za čitav niz raznih uslova koje gradsko dostavno vozilo mora ispuniti.

  • Tri različite dužine vozila, od 3937 mm (kompaktni) do 4321 mm (dugi), odnosno 4705 mm (ekstra-dugi)
  • Tri različita međuosovinska rastojanja
  • Tri različite dužine teretnog prostora do 2137 mm, kao i visina teretnog prostora od 1258 mm
  • Zapremina teretnog prostora do 3800 litara uz nosivost od 415 do 735 kg
  • Maksimalna dozvoljena bruto masa vozila (GVW) od 2,2 tone
  • Široka lepeza motora
  • Brojni elementi serijske i dodatne opreme za razne namjene i djelatnosti

Tovarni prostor

Spreman da prihvati svaki izazov.

U ovom furgonu vozač i suvozač su pregradom zaštićeni od prašine, buke i klizećeg tereta.

A teret se može osigurati trakama pričvršćenima za serijski dostupne ušice na podu teretnog prostora. Mogućnosti objezbeđivanja tereta još obuhvataju fiksne ušice ili ušice koje se po želji mogu smjestiti na šine montirane na bočne stranice vozila.

Drvene obloge stranica uz doplatu su dostupne kako bi se zaštitile metalne površine, kao i za zvučnu i toplotnu izolaciju, pa će tako i osjetljiva roba stići na odredište u dobrom stanju. A uz doplatu dostupni drveni pod ne samo da olakšava utovar, već i čišćenje.

Kako bi se osigurala maksimalna iskorišćenost tovarnog prostora, maksimalno dvoje kliznih vrata i dvokrilna vrata teretnog prostora sa uglom otvaranja od maksimalno 180 stepeni omogućavaju neograničen pristup teretnom prostoru.

Dužina teretnog prostora se može povjećati.

Uz doplatu dostupna preklopna rešetka za objezbeđvanje tereta pruža veću dužinu tovarnog prostora u furgonu kao i zaštitu putnika.

U kombinaciji sa preklopnim suvozačevim sjedištem dostupnim uz doplatu, dužina tovarnog prostora može se povjećati do 2886 mm. Naslon suvozačevog sjedišta daje površinu poravnatu sa tovarnim  prostorom.

Fleksibilnost 

Krovni otvor za merdevine (opciono dostupan) omogućuje prijevoz predmeta koji ne stanu u potpunosti u tovarni prostor zbog dužine, npr. merdevine. Krovni otvor za merdevine je otvor smješten na krovu iznad vrata tovarnog prostora, a izrađen je od tvrde plastike.

Vrata

Ulazak u vozilo i izlazak iz njega; utovar i istovar: jednostavno i praktično.

Zahvaljujući velikom uglu otvaranja, prednja vrata čine ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega izuzetno lakim.

Serijska desna klizna vrata kao i opciono dostupna lijeva klizna vrata olakšavaju pristup tovarnom prostoru. Klizna vrata se mogu otključati ključem vozila sa daljinskim upravljanjem, a otvaraju se povlačenjem u stranu prema zadnjem dijelu vozila dok se ne fiksiraju. Maksimalni otvor od 638 cm daje puno prostora za utovar i istovar, čak i u uskim uličicama.

Opciono dostupan ventilacioni prozor između B-nosača i C-nosača sa desne strane, a koji se otvara do maksimalno 3 cm. 

Zadnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući širokom uglu otvaranja, dvokrilna vrata teretnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod uglom od 90 stepeni. Odvajanjem blokade vrata, mogu se još šire otvoriti, do 180 stepeni. Donji dio dvokrilnih vrata teretnog prostora sa unutrašnje strane je zaštićen čvrstom oblogom.

Sjedišta

Za opuštenu i sigurnu vožnju.

Vozač i suvozač sjede na udobnim i čvrsto presvučenim sjedištima. Navlake sjedišta od tkanine prijatne su za kožu, otporne na prljanje i jednostavne za čišćenje.

Suvozačevo sjedište se može prilagođavati potrebama, a podješava se po dužini i visini (opciono dostupno). Zahvaljujući različitim podješavanjima, vozaču je garantovan udoban položaj sjedenja u vožnji.

A ergonomski oblikovan naslon povrh svega pruža bočnu podršku, a time i udobnost te sigurnost.

Zadnja vrata sa širokim otvaranjem za odličnu pristupačnost.

Zahvaljujući širokom uglu otvaranja, dvokrilna vrata tovarnog prostora dodatno olakšavaju utovar i istovar, posebno ako prevozite krupne predmete poput europaleta. Vrata se prvo fiksiraju pod uglom od 90 stepeni. Deblokadom graničnika vrata, mogu se još šire otvoriti, do 180 stepeni. Donji dio dvokrilnih vrata tovarnog prostora sa unutrašnje strane je zaštićen čvrstom oblogom.

Citan ima sve što očekujete od gradskog dostavnog vozila sa Mercedesovom zvjezdom. Otkrijte njegove prednosti na probnoj vožnji. Mercedes-Benz Vans. Born to run.