Mercedes-Benz

GLC SUV.

Očekuju Vas očaravajući novi kokpit, još markantniji dizajn SUV-a i komfor u vožnji najvišeg nivoa.

Jak karakter sa potpuno novim nijansama.

Novi GLC je inteligentniji, dinamičniji i suvereniji nego ikad prije. Sa očaravajućim modernim sistemom upravljanja koji Vam se svakim danom bolje prilagođava. Sa još atraktivnijim dizajnom SUV-a. I sa sistemima udobnosti i sistemima sigurnosti koji se brinu za Vas bolje nego ikad.

Uđite. Novi GLC ima puno toga da Vam ispriča.

O potpuno novom načinu upravljanja automobilom. Jednostavnom. Intuitivnom. Pomoću Vaših riječi, dodira i pokreta. To je MBUX, novi Mercedes-Benz User Experience. Istaknute karakteristike su novi digitalni ekrani i upravljački elementi osjetljivi na dodir, prirodni sistem glasovnog upravljanja i sposobnost da Vam se svaki dan još bolje prilagodi.

Priuštite svojim očima nešto posebno.

Ništa ne očarava više od snažne, sportske harizme. Novi GLC sa linijom AMG Line izgleda izuzetno sportski. Sa širim donjim rubovima, integrisanim poliranim završecima izduvne cijevi i novim dizajnom naplataka zrači još većom snagom i dominacijom. Pored toga, nova ravna zadnja svjetla po prvi put serijski svjetle u LED tehnologiji.

Napunite se novom energijom.

U vozilu je sve usmjereno na jedan cilj: učiniti Vaše vrijeme što prijatnijim. Sa paketima ENERGIZING koji će po želji povećati Vašu udobnost. Sa novim sportskim sjedištima u dodatnoj opremi za osjetno veću bočnu potporu i komfor. I sa zvučnim sistemom  Burmester® Surround Sound koji će Vašu muziku po želji pretvoriti u doživljaj više klase.

Dominantan i dok stoji.

Rešetka hladnjaka oblikovana je još markantnije, hromirani elementi elegantnije, prednja svjetla uže. Prednji dio novog modela GLC tako zrači još atraktivnijom pojavom i dominacijom tipičnom za SUV.

Ovako se vozi samo novi GLC.

Adaptivno oslanjanje, pogon na sve točkove i električni motori. Sve je to moguće za novi GLC. U dodatnoj opremi možete odabrati i neku od vrhunskih karakteristika kao što je zrakovno oslanjanje AIR BODY CONTROL za veoma visoku stabilnost u vožnji, praktični pogon na sve točkove 4MATIC i novi električni benzinski motori sa funkcijom EQ Boost.

Mercedes-Benz User Experience.

U novom modelu GLC od sada možete gotovo sve podjesiti i svime upravljati samo jednim prstom. Sasvim jednostavno putem velikog ekrana, nove podloge ili dugmića osjetljivih na dodir na novom upravljaču. Dovoljan je samo jedan dodir da biste stilove prikaza, ambijentalnu rasvjetu ili sistem informisanja i zabave prilagodili svojim željama.

Komfor koji povećava efikasnost i besprijekorna sigurnost.

Bez obzira da li se nalazite u saobraćajnoj gužvi, na dugoj noćnoj vožnji ili na nepoznatom putu, Vaš novi GLC Vas osjetno rastjerećuje upravo u stresnim situacijama. Iza tog rastjerećenja stoji koncept koji svaku vožnju u Mercedes-Benz-u čini sigurnijom i jedinstvenom: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Jer je vrijeme koje provedete za upravljačem Vaše vrijeme. Vrijeme za opuštanje. Vrijeme za punjenje baterija. Kako biste na svoje odredište stigli prije svega sigurno, ali i opušteno.

Intuitivni koncept upravljanja dodirom.

Ekran osjetljiv na dodir, podloga osjetljiva na dodir i dugmići osjetljivi na dodir na upravljaču omogućavaju Vam potpuno nov način upravljanja. Zahvaljujući sistemu MBUX, to se odvija sasvim prirodno putem intuitivnih dodira, glasa i pokreta.