Mercedes-Benz

CLA Shooting Brake.

Shooting Brake. Nama je to najbolja kombinacija: sportski i praktičan. Inteligentan i elegantan. Jednostavno, jedinstven.

Fantastično primamljiv.

Savršene proporcije novog modela CLA Shooting Brake protežu se od rešetke strukture dijamanta nagnute ka naprijed, preko vrata bez okvira i mišićavih ramena, sve do njegovog markantnog zadnjeg dijela.

Sportska vožnja - sportski izgled.

Izvlači najbolje na svakom putu. Pritiskom na dugme odlučuješ o podješavanjima pa po želji možeš podjesiti čak i amortizere. Modeli AMG Performance u dodatnoj opremi pritom faktor zabave pojačavaju do maksimuma.

Hej, Mercedes.

Dovoljno je izgovoriti ove riječi i već možeš komunicirati sa svojim novim modelom CLA Shooting Brake, skoro kao sa dobrim prijateljem. Možete komunicirati putem govora, ali i bez riječi: dodirom ili pokretom.

Dizajn po Vašem ukusu. Prostora, koliko je potrebno.

Rast po dužini i širini: to je novi CLA Shooting Brake. Novi koncept prostora, sveukupno gledano, za tebe ima jasnu poruku: više prostora, više udobnosti.

Širi pneumatici.

Pri pogledu sa prednje strane odmah se vidi: novi CLA Shooting Brake izuzetno stabilno i snažno stoji na točkovima. Ali široki pneumatici nisu samo uočljiva vizuelna karakteristika – vozilo bolje leži na putu, dinamika vožnje u krivinama značajno je poboljšana, a upravljanje stabilizovano.

Vrata bez okvira.

Sloboda pruža ovakav osjećaj, a tako i izgleda. Vrata nemaju okvire zbog čega izgledaju neobično lagano i elegantno. Ovako nešto nude samo kupei i ekskluzivno novi CLA Shooting Brake.

Kokpit sa širokim ekranom osjetljivim na dodir.

Kokpit sa širokim ekranom u dodatnoj opremi sastoji se od dva HD ekrana pod staklenenom površinom. Desni multimedijalni ekran je ekran osjetljiv na dodir koji prikazuje sve sadržaje vezane uz informisanje i zabavu, kao i podješavanja vozila. Lijevo je klasični kombinovani instrument. Pri tome je klasičan samo naziv. Zahvaljujući različitim stilovima prikaza, sve se može konfigurisati potpuno individualno.