Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Originalni dijelovi.

Mercedes-Benz kvalitet u Vašem vozilu. 
Zdravlje zahvaljujući čistom vazduhu u vozilu.

Napokon svjež vazduh: upotrebom sloja od nano vlakana sa ekstremno finim porama, Mercedes-Benz originalni filter vazduha u unutrašnjosti pouzdano štiti Vaše zdravlje od štetnih čestica. To je posebno važno za osobe koje pate od alergija i djecu.

To znači da će Vaš motor duže trajati.

Uz čisto ulje Vaš motor radi kao dobro podmazana mašina: Mercedes-Benz originalni filteri ulja imaju veliki kapacitet filtriranja kako bi se osiguralo da se nečistoće sigurno izbace iz kruga motornog ulja.

Optimalna snaga motora uz nisku potrošnju.

Čisti vazduh Vašem motoru omogućava da radi posebno efikasno i ekonomično: Mercedes-Benz originalni filteri vazduha kombinuju karakteristike filtera sa visokom protočnošću vazduha što znači da prljavština i prašina nemaju šanse da dođu u komoru za sagorjevanje.

Sigurnost prilikom kočenja.

U slučaju opasnosti bitno je brzo se zaustaviti: Mercedes-Benz originalne obloge kočnica optimalno su prilagođene diskovima kočnica i sigurnosnim sistemima u Vašem vozilu, kao što su ABS ili ESP.

Metar ili dva mogu učiniti veliku razliku.

Prilikom kočenja svaki metar je bitan: Mercedes-Benz originalni diskovi kočnica specifično su konstruisani za Vaše vozilo. To osigurava visoku snagu i kratki kočioni trag – bez duge faze aktiviranja čak i u slučaju ekstremnog opterećenja.

Pokrijetanje vozila bez problema

Kako bi Vaš automobil krenuo u akciju čak i pri ledenim temperaturama: Mercedes-Benz originalni akumulatori nude optimalne karakteristike paljenje pri hladnom vremenu. To znači da možete računati na pouzdane performanse – kao i dugi radni vijek.

Bolja vidljivost sa ispravnim svjetlima.

Ako je tokom noći Vaša vidljivost ograničena, opasnost možete kasnije uočiti: Mercedes-Benz originalna prednja svjetla osiguravaju da u svakom trenutku imate optimalnu vidljivost.

Kako bi Vaš Mercedes ostao pravi Mercedes, čak i nakon nesreće.

Neka nesreća bude iskustvo koje ćete brzo zaboraviti: Mercedes-Benz originalni djelovi privlačni su zbog svojih optimalnih dimenzija i kratkog vremena ugradnje.

Dobra vidljivost u svakom trenutku.

Loša vidljivost može ubrzo postati opasna: zbog toga bi trebali svoje povjerenje dati visokokvalitetnim brisačima Mercedes-Benz. Uz optimalnu mješavinu gume i robusnih materijala oni osiguravaju potpunu čistoću pri svakom vremenu.

Snažna zaštita na svakom putovanju

Mercedes-Benz originalni brisači vjetrobrana imaju impresivne karakteristike kao što su niža podložnost pucanju i dug radni vijek. Uz to, naši brisači vetrobrana optimalno su prilagođeni mnogim Mercedes-Benz sistemima pomoći.

Sigurnost je standardni dio opreme pri izlasku iz fabrike.

Kada je u pitanju oslanjanje, ništa ne biste trebali prepustiti slučaju. Igrajte na sigurno: Mercedes-Benz originalne komponente oslanjanja proizvedene su prema istim standardima kvaliteta kao i serijski proizvedene komponente Vašeg Mercedesa – one se čak proizvode u istim proizvodnim postrojenjima.

Sigurna udobnost vožnje čak i na lošim putevima.

Uživajte u udobnosti i sigurnosti visokog nivoa čak i na lošim putevima: Mercedes-Benz originalni amortizeri napravljeni su od čvrstih materijala visokog kvaliteta te mogu savladati i ublažiti čak i najjače udarce – kilometar za kilometrom.